Українцям урізали розмір ЖКГ-субсидіцй

Українцям урізали розмір ЖКГ-субсидіцй
В Україні середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на одне домогосподарство в червні 2017 року зменшився в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 24,2% і склав 164,9 гривень.

Про це офіційно повідомляє Держстат. При цьому відомство уточнює, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Серед регіонів найбільший розмір субсидії спостерігався у м. Київ і Чернівецькій області (235,7 грн і 468,2 грн відповідно), найменший – у Полтавській та Закарпатській областях (101,3 грн і 102,6 грн відповідно).

При цьому загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні-червні цього року, склала 2 млрд 740,3 млн гривень, з них у міських поселеннях – 1 млрд 871,8 млн гривень, у сільській місцевості – 868,5 млн гривень.

За даними Держстату, за вказаний період за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулися 6 млн 329,7 тис. домогосподарств. Це в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась на 573,4 тис., або на 18,5%.

За матеріалами Вісті

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.