ДАБІ Житомира надала інформацію про незаконні новобудовах міста

ДАБІ Житомира надала інформацію про незаконні новобудовах міста
Управління Держархбудінспекції в Житомирі надало інформацію про самовільне будівництво в місті станом на кінець першого кварталу 2017 року.
За даними Держстату, в 2017 році обсяги будівництва в Україні продовжують зростати. Разом з тим, збільшується кількість новобудов, які зводять з порушеннями будівельних норм. Тому інвестору перед покупкою квартири необхідно ретельно перевіряти документацію забудовника і його проекту, стежити за статусом законності новобудови.
Перевірити законність київської новобудови простіше, оскільки вся необхідна інформація розміщена на сайті міжвідомчого центру моніторингу будівель міста — Містобудівний кадастр Києва. На цьому онлайн-сервісі законні новобудови відзначені зеленим кольором, а незаконні — червоним.
Станом на травень 2017 року, онлайн-сервіси моніторингу забудови інших українських міст відсутні.
24 березня 2017 року Держархбудінспекції міста Житомир редакцією Domik.ua був відправлений запит про незаконне будівництво багатоквартирних житлових будинків і комплексів. Начальник управління департаменту ДАБІ Житомира, С.М. Кондратюк, 31 березня 2017 року відрядив офіційну відповідь до редакції. У листі повідомляється наступне:
«Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради в рамках децентралізації передані повноваження від управління ДАБІ в Житомирській області 21.11.2016 р.
За результатами інспекційної діяльності з проведення планових і позапланових перевірок багатоквартирних житлових будинків і комплексів фактів самовільного будівництва не виявлено. У випадках притягнення до відповідальності уповноважених осіб за виконання будівельних робіт інформація про такі факти передається в ДАБІ України для подальшого оприлюднення на офіційному сайті».
У той же час, на офіційному сайті ДАБІ України, було опубліковано дві новини, за 3 лютого і 19 квітня 2017 року. У першому матеріалі повідомляється, що протягом 2016 року, управлінням ДАБІ в Житомирській області, було проведено 96 планових перевірок дотримання ліцензійних умов будівництва об'єктів IV і V категорії складності і 4 планові перевірки за указом Мінрегіонрозвитку. До IV і V категорії складності будівництва належать об'єкти, які розраховані на постійне перебування більш як 300 осіб або тимчасове перебування більше 500 осіб. До цих категорій відносяться і багатоквартирні висотні будинки. За результатами перевірок у 82% ліцензіатів виявлені порушення.
У новинах за 19 квітня повідомляється, що за перший квартал 2017 року управлінням ДАБІ, в Житомирській області, було проведено 19 перевірок діяльності уповноважених органів архітектури і містобудування. За результатами перевірок взяли 39 рішень про скасування дії містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, одне рішення про зупинку дії будівельного паспорта забудови, одне рішення про скасування дії будівельного паспорта та 2 рішення про скасування дії паспорта прив'язки тимчасової споруди. У новинах не уточнили, в яких саме об'єктах були виявлені порушення.
Знаходяться ці «проблемні» об'єкти в Житомирі або тільки в Житомирській області, точно не відомо, оскільки опубліковані дані говорять про діяльність ДАБІ в Житомирській області в цілому, а не Житомирської міської ради.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.