Пропотіти, щоб одужати: правда і міф про токсини в поту

Пропотіти, щоб одужати: правда і міф про токсини в поту
З цієї причини під час сильної температури людини закутують тепліше і радять пити більше рідини. Але чи так це?
Чи існує обгрунтування популярного твердження про те, що можна «витерти токсини?». Якщо так, то які «токсини» можуть очистити тіло?
Наш піт складається з токсичних матеріалів – важких металів і бісфенолу А (BPA). Останнє, це хімічна речовина, яку ми можемо знайти в пластмасі і в людському поту. Однак, немає ніяких наукових доказів того, що потовиділення з такими токсинами покращує наше здоров'я.
«Твердження про переваги саун та інших подібних методів, які стимулюють потовиділення, не підкріплені наукою», – вважає доктор Харрієт Холл.
Концентрація металів, виявлених в поту, надзвичайно низька. Піт складається на 99 відсотків з води, відповідно 1 відсоток шкідливих металів не володіє належним впливом. У свою чергу, печінку і нирки видаляють набагато більше токсинів, ніж потові залози.
Люди, у яких виявлено високий рівень важких металів в організмі, потребують рецептурних ліків, а не надмірної пітливості. Адже позбутися від важких металів піт не допоможе.
Для всіх інших токсинів в оганізма «ми можемо покладатися на нашу печінку і нирки, які займаються всіма процесами« детоксикації », які зазвичай необхідні нашому організму».
Також неясно, чи вказують незначні кількості токсинів, які можуть бути виміряні в поту, насправді на проблему зі здоров'ям.
За словами Джо Шварца, професора хімії в Університеті Макгілла в Монреалі, ніхто ніколи не зможе провести досить велике дослідження, щоб зв'язати такий низький рівень хімічних речовин з проблемами зі здоров'ям.
«Це не цифра, – сказав він, – І видалення невеликої кількості токсинів не обов'язково означає, що буде якась користь для здоров'я».
Доктор Шварц порівнював це з тим, як хтось сидів у ванній, турбуючись про те, щоб не потонути. Видалення крапельниці, наповненою водою з ванни, теоретично зменшить ризик – тому що ймовірність потонути нижче при меншій кількості води, але сам процес позбавлення від такого маленького кількості води буде фактично безглуздим.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.