Сирні кульки — дуже смачна і популярна страва. Існує багато способів їх приготувати.
Продукти:
- сир твердий (200 г);
- яйця курячі (3 шт.);
- часник (2-3 зубчики);
- борошно пшеничне в/с (1-2 ст/л);
- масло рослинне (для смаження);
- сіль (за смаком).
Приготування:
1) Натерти на дрібній тертці сир.
2) Посолити, поперчити, додати яйця і перемішати.
3) Почистити і подрібнити часник. Покласти подрібнений часник в тісто і додати борошно, вимісити круте тісто (якщо борошна буде мало, додайте ще) з якого можна зліпити кульки.
4) Беремо шматочок тіста, формуем з нього кульку і обвалюємо в борошні.
5) Викладати їх треба на попередньо розігріту сковорідку і смажити у великій кількості олії з двох боків до золотистої скоринки. Коли пожарятся, викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
6) Сирні кульки з часником готові. Викладіть їх на тарілку і подавайте.