На майданчику ЧАЕС почалося будівництво сонячної електростанції

На майданчику ЧАЕС почалося будівництво сонячної електростанції
На майданчику Чорнобильської АЕС почалося зведення першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт. До активної фази будівництва перейшла компанія «Солар Чорнобиль», – повідомляє Ліга. Бізнес.
Зараз на будівництво заводять обладнання, встановлюють баластні блоки під металоконструкції та плити під стовпи огорожі, ведуться підготовчі роботи перед монтажем металоконструкцій і відбувається установка баластного фундаменту під комплектні трансформаторні підстанції. Для розміщення обладнання використовуються системи кріплення і фундаменти, які були спеціально розроблені з урахуванням вимог майданчика і радіологічної безпеки.
Всього мають встановити 3762 сонячних модуля. Запустити сонячну електростанцію планують в четвертому кварталі цього року. Річна продуктивність СЕС складе 1024 МВт. Електростанція є спільним проектом консорціуму компаній Rodina – Enerparc AG. Вони мають намір реалізувати проекти відновлюваної енергетики на територіях, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Консорціум заснували в 2013 році, з цього часу в Україні, Білорусі та Казахстані були реалізовані проекти сонячної енергетики загальною потужністю близько 150 МВт, з яких 80 МВт – за останніх дев'ять місяців.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.