Цілющі трави та спеції проти осінньої хандри для кожного будинку

Цілющі трави та спеції проти осінньої хандри для кожного будинку
Напередодні зими слід подумати, як захистити організм від холодів і вірусів, щоб не захворіти.
У цьому допоможуть цілющі трави і приправи, здатні знищити мікроби і відігнати від вас застуду в будь-який час року.

Кориця
Це одна з найстаріших і найпопулярніших приправ на планеті. Завдяки оригінальному аромату кориця може бути застосована в безлічі гастрономічних шедеврів.
У чому користь кориці
Кориця корисна в боротьбі з грибковими та бактеріальними інфекціями, попереджає внутрішні запалення, знижує рівень цукру і холестерину в крові.
Для профілактики застуди та ГРВІ необхідно додавати в їжу по половині чайної ложки кориці в день. Ця спеція доречна в каві, фруктових смузі, вівсяної каші і домашньої випічки.

Куркума
Завдяки речовині куркумін, що міститься в приправі куркума – потужний натуральний антиоксидант і антидепресант.
Сонячна, яскраво-помаранчева спеція куркума покращує роботу мозку, нормалізує обмін речовин, знижує ризик розвитку серцевих і онкологічних захворювань.
У чому користь куркуми
Корисна як протизапальний засіб. Ця спеція доречна в каррі, м'ясних рагу, овочевих стравах, і гарнірах з сочевиці і рису.

Кайенский перець
Це гострий перець, який допоможе схуднути, нормалізувати обмін речовин в організмі. У складі кайенского перцю міститься речовина капсаїцин, яке здатне пригнічувати апетит і почуття голоду. Кайенскийперець корисний як протизапальна спеція і профілактика онкологічних захворювань.
У чому користь кайенского перцю
Найвдаліше кайенскийперець поєднується з інгредієнтами східних страв: м'ясного рагу, чилі, індійського іала і екзотичного кави, приготованого за рецептом Bulletproof.

Кумин
Насіння кумина – традиційна індійська спеція. Головне цілющу властивість цієї приправи – здатність боротися з нетравленням шлунка і інфекціями харчового походження. Кумин «поставляє» організму людини залізо і регулює рівень цукру в крові.
У чому користь кумина
Кумин ідеальний при приготуванні індійських страв – чилі і каррі.

Шавлія
Шавлія – ​​цілюща спеція, потужний антиоксидант і протизапальний засіб. Він прискорює роботу головного мозку, покращує пам'ять, підвищує імунітет і володіє антидіабетичними, антибактеріальними та противірусними властивостями.
У чому користь шавлії

Сухі запашні листочки шавлії гармонійно «заграють» зі смаком песто, в тандемі з томатним соусом, інгредієнтами піци, пасти і різотто.

Розмарин
Ця рослина корисно завдяки що міститься в ньому розмаринової кислоті.
Ця ароматна трава здатна «упокорити» алергічні реакції і закладеність носа. Ефірна олія розмарину прискорює роботу головного мозку, поліпшуючи пам'ять, увагу і настрій. Це – один з кращих антидепресантів при боротьбі з осінньою нудьгою.
У чому користь розмарину
Розмарин надає неймовірний аромат картоплі, причому як звичайного, так і солодкого. Маринують скибочки картоплі в оливковій олії, солі і розмарин і запікайте їх у духовці до потрібної кондиції.

Імбир
Корінь імбиру широко застосовується в ряді напрямків альтернативної медицини, серед яких натуропатия, гомеопатія, традиційна китайська медицина і ін. Імбир відомий завдяки здатності покращувати травлення, полегшувати симптоми ранкового нездужання, морської хвороби і мігрені. А завдяки своїм протизапальним та противірусним властивостям він також вкрай ефективний при лікуванні застуди та грипу.
У чому користь імбиру
Для поліпшення травлення і зміцнення імунітету в холодну пору року пийте імбирну воду. Для її приготування закип'ятіть чотири чашки води і закиньте в неї половину чайної ложки натертого кореня імбиру, відразу зніміть з вогню і дайте настоятися протягом десяти хвилин. Після напій процідіть, додайте трохи меду і лимонного соку. Вживайте гарячим або охолодженим.

Орегано
За даними дослідження Американського хімічного товариства, ця пряність є абсолютним чемпіоном за вмістом антиоксидантів серед 39 найбільш часто використовуваних в кулінарії і медицині трав і рослин. Антиоксидантів в орегано в чотири рази більше, ніж в голубиці. А ще, завдяки з'єднанню під назвою карвакрол, спеція має протигрибковими, антибактеріальними і протипаразитарними властивостями.
У чому користь орегано
Свіжий орегано прекрасно поєднується з морепродуктами і томатами, як в салаті, так і в соусі на томатної основі (наприклад, в веганські болоньєзе і соусі для піци).

Валеріана
Валеріана – воістину древній лікарський засіб, адже застосовується ще з часів Гіппократа. Серед головних цілющих властивостей рослини: боротьба з безсонням, головним болем, тривожними станами і прискореним серцебиттям.
У чому користь валеріани
Корінь валеріани продається в формі чаю, настойки, капсул і таблеток. Для поліпшення якості сну і боротьби з безсонням, як правило, призначається 300-600 міліграм БАД, або ж чай з двох-трьох грамів сухого кореня валеріани, завареного однією чашкою окропу, перед сном.

Перцева м'ята
Освіжаючий аромат ментолу – це далеко не все, що може запропонувати перцева м'ята. Ця рослина, як і всі описані сьогодні, відноситься до категорії цілющих. Так, чай, заварений з листям свіжої м'яти, допомагає при нудоті, нетравленні і здутті живота. А при місцевому використанні, нанесенні на лоб і віскі, ментол здатний позбавляти від мігрені.
У чому користь м'яти
Кущик перцевої м'яти зовсім нескладно виростити в домашніх умовах, а значить, листочки свіжої м'яти можна мати під рукою цілий рік! Кладіть їх у чай і додайте в ароматний салат табуле з булгура.
Сподіваємося, що змогли надихнути вас на поповнення домашніх запасів приправ і цілющих рослин. До речі, пам'ятаєте, що для цієї категорії харчових добавок, як і для переважної більшості все, що призначене для вживання всередину, актуально дотримання термінів придатності. Тому намагайтеся використовувати найбільш свіжі і якісні продукти.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.