Кожна шоста автівка в світі буде електричною до 2025 року – Bloomberg

Кожна шоста автівка в світі буде електричною до 2025 року – Bloomberg
Майже кожен шостий автомобіль у світі, проданий в 2025 році, буде електричним. За оцінками аналітиків холдингу UBS, найбільш популярним виробником електромобілів в майбутньому стане Tesla, пише Bloomberg.
Загальні продажі електрокарів до цього періоду складуть 16,5 млн, що на 16 % більше, ніж передбачалося раніше. Причому найбільша концентрація електрокарів буде зареєстрована в Європі – там електромобілі складуть 30 % від загального числа продажів.
«Перехід до електромобілів буде швидшим і більш вираженим за рахунок відмови від дизельного транспорту в Європі, технологічних проривів в розробці акумуляторів і нових норм регулювання в Європі і Китаї», – вважає аналітик Патрик Хаммел.
На пронози вплинули більш високі продажі у 2017 році. Якщо раніше експерти UBS прогнозували, що в 2025 році електромобілі складуть 14 % від загального числа продажів, то тепер показник збільшили на 2 %. Цьому сприяла й політика Китаю щодо електрокарів – вимоги до виробників автомобільного транспорту стають жорсткішими, вимагаючи від них продавати і виробляти якомога більше електрокарів. У той же час китайці все більше цікавляться автомобілями на електротязі. Опитування слідчить, що 58 % мешканців Китаю замислюються над покупкою електромобіля. У Німеччині таких респондентів лише 14 %.
Найпопулярнішими в найближчі роки залишатимуться електромобілі Tesla. Хоча великі автовиробники планують в найближчі 3-5 років запустити масове виробництво електрокарів, у Ілона Маска залишається істотна перевага. Обійти американську компанію можуть преміум-бренди, такі як Audi і Porsche, які поки ще не встигли випустити своїх електромобілів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.