Що робити, якщо кішка дряпається?

Що робити, якщо кішка дряпається?
Давайте з’ясуємо, чому ж все-таки кішки, незалежно від їх характеру, агресивні вони чи ласкаві і поступливі, дряпаються?

Все дуже просто, у кішки це спосіб захищатися, а також мітити територію, де вона проживає. На лапках, між подушечками, є залози, які виділяють секрет з запахом, таким чином, кішка відзначає все те, що їй належить.


Давайте поспостерігаємо за кошенятами, які граються. Вони перекидаються, бігають одне за одним і іноді випускають свої маленькі кігтики. Але, як тільки комусь із кошенят не сподобається дряпання, він різко пищить. Гра з кігтиками тут же припиняється. Різкий, гучний звук — означає — стоп гра, комусь боляче. Тому, якщо кошеня Вас дряпає, крикніть, у кошеняти спрацює реакція і воно зупиниться.
Ми дуже любимо садити кошеня собі на руки, гладити йому животик, але забуваємо, що це може не дуже йому і подобається. Спочатку кошеня починає затягати хвостиком, це сигнал того, що йому щось не подобається, а потім воно випустить на захист свої кігті. Навіть не всяка доросла кішка зможе терпіти такі ласки. Не потрібно її за це лаяти, адже те, що подобається Вам, зовсім не означає, що це подобається тварині.

Якщо в будинку є дитина, що вміє поводитися з тваринами, але при цьому руки у неї роздряпані до крові, то відучити кішку дряпатися потрібно в терміновому порядку.

Використовуйте пульверизатор з водою. Нічого страшного в цьому немає. Кішці нічого від води не буде, але вона запам’ятає, що так поводитися не можна.

Зробіть своїй кішці подарунок. Подаруйте їй подушечку або стару м’яку іграшку, об яку вона зможе точити кігті. Адже кішка дуже охайна, вона доглядає за своїми кігтиками, сточуючи верхній ороговілий шар. Дайте їй можливість робити це не об Ваш улюблений диван або джинси, а об її власну «точилку» для кігтів.

І пам’ятайте, звички і поведінку у кішки залежить не тільки від її характеру, але і від того, як її виховали і до чого привчили господарі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.