ЯК НАВЧИТИСЬ НЕ СПІЗНЮВАТИСЬ: ТОП-9 ПОРАД

ЯК НАВЧИТИСЬ НЕ СПІЗНЮВАТИСЬ: ТОП-9 ПОРАД
Необхідність вибігати з будинку, проблема з забутими в поспіху речами, спілкування з розгніваними людьми після прибуття – все це зовсім не весело.
“Багато хто постійно запізнюється. Це доводить їх самих та оточуючих до сказу”, – пише автор бестселера “Проект Щастя” Гретхен Рубін у колонці для psychcentral.
Вона розповідає, що сама страждає від прямо протилежної проблеми: у неї патологічна схильність приходити раніше. “У будь-якому випадку, постійні запізнення дратують. Відчуття, що ви завжди відстаєте від життя хвилин на двадцять, необхідність вибігати з будинку, проблема з забутими в поспіху речами, спілкування з розгніваними людьми після прибуття – все це зовсім невесело”, – зазначає автор.

Якщо ви даєте собі на дорогу двадцять хвилин замість сорока, то продовжите спізнюватись.

Рубін пояснює: щоб впоратися з хронічними запізненнями, потрібно визначити причину, і називає дев’ять найбільш поширених:

Ви пізно лягаєте спати
Якщо ви прокидаєтеся настільки втомленим, що п’ять разів переставляєте будильник, пора задуматися над тим, щоб лягати раніше. Недолік сну б’є по здоров’ю та загальній задоволеності життям.

Ви завжди намагаєтеся доробити “ось ще буквально одну річ”
Ця звичка – одна з найбільш поширених причин хронічних запізнень. Прагнення відповісти на ще одне повідомлення або завантажити останню партію білизни в пральну машинку можна обійти хитрістю: виходьте з дому хоча б на десять хвилин раніше.
Ви розраховуєте неправильно час на дорогу
“Ви можете скільки завгодно переконувати себе, що вам до роботи їхати двадцять хвилин, але, якщо насправді потрібно сорок, ви так і продовжите запізнюватися”, – попереджає автор, радячи чесно заміряти час на дорогу.

Ви не можете знайти ключі/гаманець/телефон/окуляри
Немає нічого гіршого,аніж панічно шукати загублену річ, коли ви спізнюєтеся. Автор радить визначити конкретне місце в будинку для кожної речі і підібрати зручну сумку, в якій би містилося все необхідне.

Інші люди у вашому будинку довго вовтузяться
“Ваша дружина не може знайти телефон, а син – свій підручник, в результаті ви спізнюєтеся. Наскільки складно самому організуватися, а вже про інших людей і говорити не доводиться”, – журиться автор. Вона радить готувати дітей до школи заздалегідь.

Ваші колеги затягують зустрічі
Часта проблема. Вас чекають десь ще, а ви застрягли на тривалій зустрічі. Іноді цього не уникнути, але, якщо це відбувається часто, з проблемою доведеться розібратися зокрема, скоротити час на обговорення філософських питань, не пов’язаних безпосередньо з темою зустрічі.
Ви не замислюєтеся, що ваша поведінка шкодить іншим
Головне в даному випадку – визнати проблему і поставити себе на місце тих, на зустріч з ким ви спізнюєтеся.

Ви можете проспати
Вихід – все ж таки змусити себе прокидатися раніше, якими б дорогими для вас не були останні хвилини сну.

Ви так не хочете йти на зустріч, що підсвідомо відтягуєте цей момент
“Якщо ви настільки ненавидите свою роботу, школу або що-небудь ще, це явний сигнал, що вам пора змінити своє життя”, – підсумовує автор.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.