У Житомирі заарештований інспектор-хабарник Інспекції архітектурно-будівельного контролю

У Житомирі заарештований інспектор-хабарник Інспекції архітектурно-будівельного контролю
Служба безпеки України викрила у Житомирі злочинну діяльність головного інспектора Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області (контролюючий орган в сфері будівництва та архітектури), який вимагав від підприємців хабарі за своє сприяння в оформленні документів на введення в експлуатацію двох об'єктів після реконструкції.

"Чиновник тривалий час вимагав від двох фізичних осіб-підприємців г.Коростишева 5 тисяч доларів США за свій вплив на прийняття рішення уповноваженою особою - одним із керівників інспекції ДАБК у Житомирській області - з оформлення декларації про готовність до експлуатації двох цехів з обробки граніту" - повідомили в прес-службі СБУ України в Житомирській області.

При цьому хабарник погрожував бізнесменам накладенням штрафу в розмірі 50% від вартості будівництва, які нібито передбачені чинним законодавством за невведеними об'єктів в експлуатацію. Оскільки кошторисна вартість одного цеху складає близько 800 тисяч гривень, то штраф лише за один об'єкт повинен був скласти близько 400 тисяч.

19 вересня 2011 співробітники СБУ затримали чиновника «на гарячому» при отриманні хабара в приміщенні інспекції ДАБК Житомирської області (10014, м.Житомир, майдан Корольова, 12).

Начальник інспекції в Житомирській області Кучерявий Василь Володимирович.

У цей же день за матеріалами СБУ, прокуратурою Житомирської області, щодо хабарника було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Варто зазначити, що цією статтею доповнено Кримінальний кодекс України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» та внесенням змін до законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення.


Нагадаємо, місяць тому, в Житомирі також був арештований співробітник інспекції архітектурно-будівельного контролю. Він вимагав та отримав від заступника директора одного з підприємств м. Житомира хабар в сумі 55 тис. грн.

Источник: http://zhzh.info/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.