Житомирщина спожила газу на 29 мільйонів, а розрахувалась тільки за 8 млн. гривень - Олещенко

Житомирщина спожила газу на 29 мільйонів, а розрахувалась тільки за 8 млн. гривень - Олещенко
1 грудня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Засідання проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації, голови комісії Миколи Олещенка. Присутніми були члени комісії, запрошені, представники ЗМІ.

Одне з розглянутих питань стосувалося стану розрахунків за спожиті послуги енергоносіїв.

Микола Олещенко зазначив: «За майже 2 місяці поточного опалювального періоду ми вже спожили газу на суму 28 млн. 900 тисяч гривень. Розрахувалися на суму 8 млн. 9 тисяч. Зрозуміло, що рівень розрахунків малий: 24 відсотки, а в деяких містах – 8. Розуміючи всі проблеми теплокомуненергетики, ми не вимагаємо 100-відсоткових розрахунків, але до середнього рівня розрахунків по державі ми повинні вийти. Зараз ми відстаємо від середнього в державі показника на 9 відсотків».

Комісія визнала незадовільною роботу щодо розрахунків за спожиті послуги енергоносіїв Житомирської, Бердичівської, Коростенської, Новоград-Волинської та Малинської міських рад. Перед головним управлінням житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації з метою впорядкування розрахунків на природний газ та на виконання доручення Кабінету Міністрів України поставили завдання – направити НАК «Нафтогаз України» інформацію щодо розміру різниці в тарифах на теплову енергію для потреб населення помісячно та в цілому за 2011 рік.

Відповідно до рішення комісії правління ПАТ «Житомиргаз» та ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» здійснюватимуть постачання енергоносіїв підприємствам житлово-комунального господарства відповідно до укладених угод.

На голів райдержадміністрацій та міських голів покладені завдання: невідкладно вжити заходів щодо проведення 100-відсоткових розрахунків за спожиті енергоносії у поточному році та забезпечити погашення існуючої заборгованості відповідно до затверджених графіків; з метою недопущення пониження тиску газу у газових системах та відповідно відключення від газопостачання кінцеві розрахунки за спожитий природний газ здійснювати щомісячно до 14 числа.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.