Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко пообіцяв керівництву Житомирської області «вжити непопулярні заходи»

Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко пообіцяв керівництву Житомирської області «вжити непопулярні заходи»
Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко не задоволений станом розрахунків за газ в Житомирській області.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на прес-службу Віце-прем'єр-міністра.

2 лютого у Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка пройшла селекторна нарада з питань стану розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ за підсумками 2012 року та січня 2013 року.

Віце-прем’єр-міністр України попередив керівництво областей про те, що керівники на місцях будуть нести особисту відповідальність за ситуацію, що склалася із незадовільним рівнем розрахунків за енергоносії в регіонах і суттєвим приростом заборгованості з початку опалювального сезону.

Бойко доручив Міненерговугіллю, Мінрегіону та НАК «Нафтогаз України» у двотижневий строк створити робочу групу з аналізу причин незадовільного стану розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ та вжити невідкладних заходів щодо їх усунення, у тому числі шляхом прийняття відповідних кадрових рішень.

При цьому Юрій Бойко звернув особливу увагу на неприпустимість незадовільної ситуації, що склалася з розрахунком за енергоносії в Луганській та Житомирській областях.

Він акцентував, що споживачі не повинні страждати через непрофесійні дії місцевого керівництва.

«Заручниками непрофесійних дій керівників на місцях не повинні бути прості люди. Якщо справи з розрахунками за енергоносії у вас будуть йти так, як зараз, ми будемо вживати непопулярні різкі заходи», - сказав Юрій Бойко, звертаючи до першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Миколи Олещенка.

Підсумовуючи Віце-прем’єр заявив, що протягом наступних двох тижнів повинні бути вжиті заходи з підвищення рівня розрахунків за газ та ліквідації заборгованості.

«Необхідно, щоб в наступні два тижні була відпрацьована система із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міненерговугілля, компанією «Нафтогаз України», укладені договори, розроблені графіки погашення заборгованості і ми підвели попередні підсумки в середині лютого. Якщо не буде відгуку від областей про погашення заборгованості, хочу відразу попередити про адміністративні заходи», - сказав Юрій Бойко.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.