Увага, у Житомирі ожеледиця - на дорогах небезпечно

Увага, у Житомирі ожеледиця -  на дорогах небезпечно
У неділю, 25 грудня синоптики прогнозують ожеледицю.

Вранці температура повітря складатиме -6…-4°C, хмарно. В день температура підвищиться до +1 а ввечері до +2. Продовж дня буде хмарно, можливий невеликий дощ та мокрий сніг.

Вологість повітря вечері досягатиме 96- 100% . Це сприятливі умови для утворення ожеледиці.

З огляду на складні погодні умови, Управління МНС України в Житомирській області попереджає про ризик виникнення травм під час ожеледиці. Варто завжди бути напоготові. Знайте, що у такі дні існує великий ризик отримати травми при падінні. Руки повинні бути вільними. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку посковзнутись, тому виходьте із будинку не поспішаючи.

Не тримайте руки у кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів. Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та під час ожеледиці. Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машин і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.

Небезпечні прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше всього важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності. Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря у травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.