Українські чиновники знову підняли питання відміни переведення годинника

Українські чиновники знову підняли питання відміни переведення годинника
Нарада з проблеми сезонного переведення годинників в Україні пройшла 30 січня під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

На ній виступали експерти, серед яких голова Державної комісії єдиного часу і еталонних частот, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України, академік Ярослав Яцків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги, на нараді прийнято рішення, що законопроект про обчислення часу на території України буде грунтуватися на позиції уряду - в цьому році перейти на зимовий час і залишити Україну у другому часовому поясі.

Переведення годинників: ЗА І ПРОТИ

«Доповідачі рекомендували: враховуючи, що Україна прийматиме чемпіонат Європи з футболу, для зручності іноземців, цього року перейти на літній час. Після чого, восени, країна переведе стрілки на годину назад і з цього підрахунку часу жити і далі. Ця позиція вчених і прем'єр-міністра про збереження в Україну другого часового поясу і ляже в основу законопроекту, який буде підготовлений і переданий на голосування у Верховну Раду », - повідомив Балога після наради.

Як раніше писав Главред, прем'єр-міністр Азаров вважає, що Україна повинна закріпити часовий пояс, в якому знаходиться велика частина країни, і не переводити стрілки навесні і восени.

«Це рішення буде розглянуто і спиратися воно буде, насамперед, на ту обставину, в якому часовому поясі знаходиться більша частина території Україні. І моя думка полягає в тому, що ми це поясний час повинні зробити постійним часом », - сказав він, спілкуючись 27 січня з користувачами Facebook.

Азаров хоче назавжди скасувати переведення годинників в Україну

Прем'єр нагадав, що зараз Міністерство економічного розвитку і торгівлі допрацьовує відповідний законопроект. «Це буде зручно, перш за все, для наших людей, а аргументи про те, наскільки ми будемо відставати від тієї чи іншої країни, є, на мій погляд, другорядними», - підкреслив він.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.