Житомиряни не готові пити воду з під крану

Житомиряни не готові пити воду з під крану
Житомиряни навіть не підозрюють, що уже тиждень у них з крана тече «жива вода», яка очищена за найпередовішими технологіями і що найголовніше - за прикладом Житомира таку ж систему хоче запустити і Москва.

Влада міста й області під час урочистого запуску нового очисного обладнання на «Житомирводоканалі» запевняла, що Житомир в плані очистки води віднині буде чи не попереду всієї планети. Проте, навіть через тиждень після цього житомиряни так і не помітили, що тепер воду не хлорують, а очищають дорогою білоруською сіллю.

Головна причина в тому, що ж німецьке обладнання за 5, 3 мільйона гривень може забезпечити лише якісне очищення води, а от із старезними іржавими трубами, які за словами губернатора Рижука «засмерділися у підвалах», боротися треба лише ремонтом.

Власне, мер міста Володимир Дебой і Сергій Рижук вже пообіцялись і труби замінити, і з богами «Водоканалу» проблему вирішити. Але житомирян обіцянками не нагодуєш, точніше не напоїш, бо поки вони звітам про якісну воду вірять менше, ніж власному нюхові.

Житомирянин Віктор Чупров виховує з дружиною двох дітей і каже, що поки воду пити з крана у такому вигляді, як її подають не буде пити взагалі.

- Готовий пити воду із крана, коли на телебаченні крутитимуть ролики, як мер міста та директор «Водоканала» особисто питимуть цю воду і бажано у різних квартирах житомирян, - запевнив Віктор.

Не проти влаштувати таку дегустацію для губернатора та мера ще один житомирянин Олексій Лубягін, але він не до кінця вірить, що експеримент буде чесним.

- Можливо, якщо при цьому буде ще юрба журналістів з камерами, які підтвердять, що квартира не підставна і ніякі фільтри там не підключені, то можна й повірити. Але знову ж таки, стакан води або десять з під крана навряд чи завдадуть шкоди здоров'ю, а от регулярне вживання не якісної води може погано позначатися на організмі. Так що в будь-якому випадку це буде профанацією. Тай висновкам санепідемстанції сьогодні теж мало віриться, - пояснює Олексій.

Сам Рижук під час промови кілька разів похвалився, що на такій воді у житомирянок виходитимуть смачні борщі, а після миття нею голови - волосся буде шикарне, а от про так зване сире вживання води всі промовчали.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.