ЯК ПРАВИЛЬНО ПИТИ ВОДУ?

ЯК ПРАВИЛЬНО ПИТИ ВОДУ?
Натщесерце

Починати день слід зі склянки чистої води перед сніданком. Можна додати у воду трохи лимонного соку.

На протязі дня

Вода прискорює обмін речовин і дає організму додаткову енергію, гріх цим не скористатися. Кількість випивається за день води індивідуально і визначається виходячи з особистої ваги (на кожен кілограм тіла потрібно 40 мл води). Приблизно 6-8 склянок чистої води в день призводить всю травну систему в режим ефективної роботи. Також пропадає почуття голоду і нав’язливе бажання «що-небудь пожувати». Під час занять спортом або в літню спеку необхідно збільшити цю норму.

Звірятися з годинником

Пити воду слід за 20-30 хвилин до їди або через дві години після! Не потрібно пити під час прийому їжі! Вода розбавляє шлунковий сік і можливе порушення травлення. Випита вода відразу після їжі також не піде на користь – рідина вимиє з шлунка ще неперетравлений обід, прирікаючи його на процес гниття. Тому пити воду необхідно тільки через дві години після прийому крохмальної їжі, чотири години – після білкових продуктів, коли вся поглинена їжа перетравиться.

Вигідний обмін

Замініть звичні солодкі газовані напої (а це зайві калорії) і дієтичну колу на воду. Важче буде боротися зі звичкою випити чашку чаю або кави, які оманливо вгамовують спрагу. Насправді просто зневоднюють організм (кофеїн – сечогінний засіб). Однак аромат кави для багатьох асоціюється зі щастям і спокоєм. У цьому випадку постарайтеся, щоб на чашку ароматного напою припадав стакан кришталевої води.

Відчуйте смак

Подбайте про якість споживаної води – придбайте якісний фільтр. Пийте воду не кваплячись і зі смаком, невеликими ковтками (у такий спосіб не перевантажуються шлунок і нирки), а можна і через соломинку. Головне, в задоволення!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.