Україна обігнала Росію в рейтингу стабільності

Україна обігнала Росію в рейтингу стабільності
Україна в рейтингу неспроможних країн розмістилася в середині списку і обігнала Росію.

Загалом до щорічного "Індексу неспроможних держав", який складає американський "Фонд для світу", увійшли 178 держав. При розрахунку показника враховувалися такі фактори, як: негативний вплив на населення, "витік мізків", взаємовідносини між соціальними групами, економічний розвиток тощо.

Таким чином, згідно з даними фонду, в стійку (зелену) зону потрапили тільки 14 з 178 країн. При цьому 11 з них - європейські. Найбільш стабільними виявилися Фінляндія і Швеція. З неєвропейських країн в зеленій зоні знаходяться Австралія, Канада і Нова Зеландія.

В червону зону увійшли африканські держави. Найгірша ситуація спостерігається в Сомалі, Демократичній республіці Конго, Судані та Південному Судані. З неафриканських країн в червоній зоні розташувалися Ірак, Пакистан, Ємен, Афганістан і Гаїті.

Україна потрапила в помаранчеву зону, опинившись на 117-му місці, між "Стабільно" і "Увага!". По стабільності вона випередила Ямайку, Албанію і Гренади, але поступається Малайзії, Кіпру та Белізу.

Крім того, Україна випередила Росію, яка опинилася майже біля червоної зони - на 80-му місці.

Серед інших країн колишнього СРСР вищі, ніж у України, місця у Литви, Естонії і Латвії. Казахстан, Вірменія, Молдова, Білорусь та Туркменістан розмістилися нижче України, однак вище Росії. Найгірше справи йдуть в Азербайджані, Грузії, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані.

Зазначимо, що найбільшою проблемою України, на думку експертів, виявилася роздрібненість політичних еліт і пов'язані з цим проблеми з виборами і політичною конкуренцією. Другою за важливістю проблемою України вважається легітимність держави (рівень корупції, демократії), а третьою - зовнішня інтервенція (вплив іноземних сил на процеси всередині країни).

Нагадаємо, раніше рейтинг найкращих для життя країн очолили Швейцарія та Австралія.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.