У Житомирі презентують гучний «Реанімаційний Пакет Реформ» для України

У Житомирі презентують гучний «Реанімаційний Пакет Реформ» для України
Завтра у Житомирі активісти та експерти презентують нашумілий в інтернет-просторі «Реанімаційний Пакет Реформ» для України.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомив Андрій Андрушків, Центр UA.

"11 червня у Житомирі відбудеться презентація та професійне обговорення нагальних реформ для країни, ініційоване суспільно-експертної ініціативою «Реанімаційний Пакет Реформ», - йдеться у сполучення.

Зустріч відбудеться у середу, о 12:00 у великому конференц-залі готелю «Україна» за адресою: Житомир, вул. Київська, 3.

Під час зустрічі експерти та гості обговорять такі теми:

- «Невідкладні реформи для України: чого ми досягли і що попереду?» - З участю співкоординатора РПР Ганни Гопко;
- «Перезавантаження судової системи» за участю експерта з питань судової реформи Олександра Білоуса.
- «Реформа публічної адміністрації» - з участю менеджера групи з розробки адміністративної реформи РПР Миколи Виговського;
- «Медіа-реформа» і «Прозорість виборчих і партійних фінансів» - за участю автора Руху ЧЕСНО Вадима Міського;


Для спільного обговорення насущних питань запрошені депутати обласної та міської рад, державні службовці, представники політичних партій, громадських організацій, бізнесу та засобів масової інформації.

Мета таких зустрічей в регіонах України - досягнення нового суспільного консенсусу: це спроба домовитися про те, як суспільство може вирішувати політичну і економічну кризу шляхом реформ, які повинні бути прийняті парламентом, схвалені елітами по всій країні і реалізовані Урядом.

Результатом зустрічей стане домовленість між елітами - політичними, діловими і громадянським суспільством - про пріоритетні реформи і механізми включення еліт до просування законів.

ДОВІДКА: Реанімаційний пакет реформ - ініціатива, яка об'єднала понад 150 експертів з громадських організацій, аналітичних центрів та бізнесу для просування невідкладних реформ. Заснований в лютому 2014 року, Реанімаційний Пакет Реформ справив бачення цих реформ і працює над прийняттям їх в Парламенті, імплементацією в Уряді, а також проводить роз'яснювальну діяльність для суспільства. Зараз прийняті вже 7 законопроектів з пакету РПР, зокрема Закон про доступ до публічної інформації, Закон про державні закупівлі, Закон про відновлення довіри до судової системи (Люстрацію суддів), Закон про суспільне мовлення, Зміни в Кримінальний кодекс, необхідні для візової лібералізації, Закон про стандартизацію, Закон про метрологію та метрологічну діяльність, а також Постанова КМУ «ПРО перелік адміністративних послуг», яка впроваджує механізм надання адмінпослуг в режимі «єдиного вікна».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.