«Владу потрібно контролювати»: у Житомирі обговорили Реанімаційний пакет реформ

«Владу потрібно контролювати»: у Житомирі обговорили Реанімаційний пакет реформ
Антикорупційні реформи, питання децентралізації влади, податкова та правоохоронна реформи, створення суспільного мовлення, пенсійна реформа та реформа система соціального захисту – це не повний перелік тих ініціатив, які об’єднали ряд експертів та громадських діячів у створенні Реанімаційного пакету реформ.

Сьогодні у Житомирі місцеві активісти, журналісти та представник суспільної ініціативи Реанімаційний пакет реформ обговорювали основні напрямки, які потребують нагальних змін.

Гіркий досвід 2004 року навчив не вірити політикам, а будувати дієву систему контролю за владою змусив експертів та активістів об’єднатись для роботи.

Активісти приїхали у Житомир задля діалогу з місцевими діячами. Відразу ж запрошують усіх житомирян висловлювати власне бачення майбутніх реформ.

Звітують, що за 3,5 місяці вдалось провести у Верховній Раді ряд важливих для українців законів. Зокрема, як розповідають активісти, це Закон про доступ до публічної інформації, Закон про державні закупівлі, Закон про відновлення довіри до судової системи (люстрацію суддів) та Закон про суспільне мовлення.

А от Закон про доступ до реєстру нерухомості у Верховній Раді поки що не проголосували. Відповідно до цього закону будь-хто зможе дізнатись власників того чи іншого будинку на карті України. Активісти кажуть, що ймовірно депутати злякались показувати свої маєтки і відкривати усім доступ до власної нерухомості. Утім, є надія, що цей закон таки буде прийнятий найближчим часом.

З усіма напрацюваннями активістів та експертів вже можна ознайомитись на сайті Реанімаційного пакету реформ.

Також вони закликали місцевих активістів працювати над тими реформами, які можуть покращити роботу органів влади на місцях.

Наразі у розробці реформ взяло участь понад 80 експертів у різних галузях.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.