В Житомирській області не вистачає 105 млн грн на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери

В Житомирській області не вистачає 105 млн грн на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери
На черговому засіданні колегія департаменту фінансів облдержадміністрації розглянула підсумки роботи фінансових органів області по виконанню місцевих бюджетів за I півріччя 2014 року.

Констатували позитивний момент: за рівнем виконання доходів першого кошика, Житомирська область посіла п'яте місце в Україні. Тут надходження склали 681,5 млн. грн., що на 3% перевищило розрахунковий показник Міністерства фінансів України на I півріччя.

Надходження в загальний фонд перевищили минулорічні на 22,2 млн. грн., або на 2,7%. Одночасно, в області не були виконані планові показники надходжень до загальних фондів місцевих бюджетів Коростеня та Бердичівського району. В цілому по області не виконали планові показники 45 місцевих бюджетів, впоралися із завданнями 612 (93% від загальної кількості).

"Питання виплати заробітної плати та проведення розрахунків за енергоносії в цьому році є актуальними і найбільш проблемними. З жалем доводиться констатувати, що поки що нам не вдається повністю вирішити проблему з хронічною незабезпеченістю установ бюджетної сфери коштами на заробітну плату і розрахунки за енергоносії", - розповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко.

Область залишається дотаційним регіоном, і на кінець року також передбачається дефіцит коштів. За розрахунками, у бюджетній сфері нестача фінансових ресурсів для виплати зарплат становить 104,8 млн. грн., а по енергоносіях - 25 млн. грн.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.