Житомирської ОДА розповіла про формування бюджету області на 2015 рік

Житомирської ОДА розповіла про формування бюджету області на 2015 рік
30 грудня в Житомирській облдержадміністрації відбулася нарада з питань формування обласного бюджету на 2015 рік.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Про формування обласного бюджету на 2015 рік доповідала директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко.

«На відміну від доходів поточного року (доходи першого і другого кошика), враховуючи нове законодавство цього поділу на доходи не буде, будуть податки, які будуть надходити в загальний фонд обласного бюджету. Доходи спеціального фонду будуть значно зменшені за їх кількістю», - зазначила директор департаменту.

За словами Ганни Ємченко, буде три виду надходжень до спеціального фонду обласного бюджету 2015: відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва; за шкоду, заподіяну довкіллю; кошти бюджетних установ. Загальний фонд обласного бюджету буде формуватися сімнадцятьма видами доходів.

Податок з доходів фізичних осіб очікується на рівні 226, 3 млн. грн., при цьому порівняно з 2014 роком буде втрачено 135 млн. грн. У наступному році в обласний бюджет буде направлятися 15% податків на доходи фізичних осіб, а не 25%, як було раніше.

Також урядовець повідомила, що в 2015 році буде втрачено в обласному бюджеті надходження від плати за користування надрами місцевого значення (видобуток щебеню і каменю). Область від цих доходів буде отримувати 25%, замість 50%. Ці кошти також будуть спрямовуються в державний бюджет.

Ганна Ємченко зазначила, що за попередніми підрахунками до загального фонду обласного бюджету на наступний рік очікується надходження на рівні 343 млн. гривень. Субвенції, які були в поточному році, залишаються, але вони стосуються в основному районних та місцевих бюджетів на різні види соціальної допомоги.

Фонд оплати праці залишиться на рівні 2014 року. Мінімальна заробітна плата в 2015 році становитиме, як і в поточному році, 1218 грн. На рівні цього року залишиться і мінімальний прожитковий мінімум - 1176грн., який можливо буде підвищено в грудні 2015 року до 1330 грн.

Департамент фінансів всі дні, крім 1 і 7 січня, буде працювати над проектом обласного бюджету 2015 року, який буде представлений для розгляду та затвердження депутатам на сесії обласної ради 16 січня 2015 року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.