Опалення «хрущовки» обійдеться в 500 гривень на місяць

Опалення «хрущовки» обійдеться в 500 гривень на місяць
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), встановила тарифи на послуги централізованого опалення на середньому рівні 10-11 грн за кв. м, а також його оплату виключно в опалювальний сезон.

Відповідне рішення комісія прийняла 17 жовтня.

«Комісія розуміє, що це досить серйозне питання, можливо навіть проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 грн/кв. м, тобто для середньої двокімнатної «хрущовки» тариф становитиме 500 грн в міс.», - йдеться в повідомленні комісії з посиланням на слова глави НКРЭКУ Володимира Демчишина.

На його думку, такий рівень тарифів необхідний для компенсації витрат підприємств теплокомуненерго в умовах відсутності державних дотацій.

Раніше оплата за тепло була розбита рівномірно по місяцю протягом усього року.

«У цій версії тарифів розрахунок проводився на шість місяців (на період опалювального сезону). Тобто, тільки за рахунок зміни методології, тарифи зросли в два рази», - наголошується в повідомленні комісії.

Влітку скасована президентом України Нацкомпослуг підвищила тарифи на опалення для киян до 9,22 грн за кв. м. з 2,91-3,1 грн за кв.м.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.