Тарифи на воду з 1 травня в Житомирі підвищать на 8,7%

Тарифи на воду з 1 травня в Житомирі підвищать на 8,7%
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), через зростання вартості електроенергії та валютних кредитів ряду водоканалів з 1 травня 2015 року підвищує тарифи на воду для населення.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 26 березня.

Згідно з ухваленим рішенням, підвищення тарифів на воду складе від 4% до 100% залежно від конкретного водопостачального підприємства.

Комісія розбила всі водоканали на три групи: підприємства з валютними кредитами, яким, крім зростання електроенергії, тариф потрібно закласти девальвацію гривні; підприємства без валютних кредитів, для яких в тариф закладається тільки зростання вартості електроенергії, і третя група - водоканали, для яких тариф не змінювався з 2008 року.

Глава НКРЭКУ Дмитро Вовк заявив, що для першої групи водоканалів, в яку входить Новоград-Волинський водоканал, зростання тарифу на водопостачання та водовідведення в середньому складе 12%; для Житомирводоканалу, який входить у другу групу - зростання складе 8,71%. Для Бердичевводоканала, який входить в останню групу зростання складе 101,59%.

Як наголошується в матеріалах презентації НКРЭКУ, максимальні тарифи на воду у Київській, Закарпатській та Кіровоградській області - від 10 грн за куб. м. В Києві - від 6 до 8 грн за куб. м. Мінімальні у Вінницькій та Донецькій областях - від 4 до 6 грн за куб. м.

Як повідомляв «Журнал Житомира», раніше Нацкомісія з регулювання енергетики і компослуг прийняла рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення, а також про підвищення вартості газу для населення до 3,6-7,2 грн за кубометр.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.