Виділення землі учасникам АТО знаходиться на контролі у губернатора Житомирщини - ОДА

Виділення землі учасникам АТО знаходиться на контролі у губернатора Житомирщини - ОДА
Вчора, 4 грудня, в облдержадміністрації відбулася нарада з питань виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, які проживають на території Житомирщини.
Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, заступник голови обласної ради Руслан Годований, в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, представники профільних відомств і служб, військовослужбовці і цивільні активісти.
Губернатор зазначив, що основна мета зборів полягає в тому, щоб скоординувати зусилля, щоб військовослужбовці чітко знали механізм і процедуру виділення земельних ділянок і розповіли представникам влади про проблеми, з якими вони найчастіше зустрічаються на цьому шляху.

Як повідомив в. о. начальнака Головного управління Держземагентства у Житомирській області Володимир Михалець, зараз в області вже визначено 43 земельних масиву загальною площею 459 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, які належать до земель запасу. До управління Держземагентства, міських, сільських, селищних рад надійшло 1052 заяви, з яких розглянуто 382. Так в управління Держземагентства в області направлено 352, а по 316 вже надано дозволи на складання проекту землеустрою.

За словами чиновника, зараз розглядається можливість виділення земельних ділянок, прилеглих до сіл Глибочиця, Сінгури, Буки та Іванівка Житомирського району. Найбільше звернень надходить від жителів обласного центру та Житомирського району. Володимир Михалець повідомив, що максимальний розгляд кожного звернення становить сім днів.

Машковский зазначив, що першочергову увагу при виділенні земельних ділянок варто звернути на сім'ї загиблих військовослужбовців та поранених бійців. Керівник області дав доручення Михальцу провести зустріч з особовим складом 13-го батальйону 95-ї Житомирської окремої механізованої бригади і чітко пояснити процедуру отримання земельних ділянок.
Останній запевнив, що готовий співпрацювати з ініціативною групою від учасників АТО і допомагати у вирішенні їх питань. Любов Цимбалюк звернула увагу на те, що 5 грудня на сесії міської ради планують виділити 4 земельних ділянки сім'ям загиблих учасників АТО (по вул. Червоноармійській в обласному центрі) і 45 пораненим (в районі вулиць Денишовской і Кармелюка).

Представники влади запевнили військових в тому, що виділення земельної ділянки не є підставою для зняття з черги на отримання житла.
Керівництво області та міста також займеться вирішенням питання про зниження вартості послуг з виготовлення проектної документації.

Губернатор зазначив, що він, як голова облдержадміністрації, має намір звернутися до нового Кабміну України і нардепам від Житомирської з метою сприяння у вирішенні проблем учасників АТО з нашої області.
Наприкінці зустрічі чиновник резюмував: «Сподіваюся, що такі зустрічі будуть проводитися систематично. Найближчим часом планую організувати їх з бійцями 26-ї Бердичівської артилерійської бригади та 30-ї окремої механізованої бригади р. Новоград-Волинський. Я буду задоволений результатами нашої спільної роботи тільки тоді, коли будуть задоволені військовослужбовці».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.