В Україні можуть підвищити пенсійний вік для чоловіків – Розенко

В Україні можуть підвищити пенсійний вік для чоловіків – Розенко
Одним із шляхів наповнення бюджету Пенсійного фонду України розглядають можливість підняття пенсійного віку для чоловіків. Із такою пропозицією виступає Міжнародний валютний фонд, місія якого сьогодні завершує свою роботу в Києві.

"Сьогодні, безумовно, ведеться активна робота над меморандумом МВФ. Обговорюються різні варіанти, різні питання, у тому числі, я не буду приховувати те, що йде дискусія навколо того, що МВФ пропонує як варіант зменшення дефіциту Пенсійного фонду розглянути питання підвищення пенсійного віку для чоловіків", - сказав міністр соціальної політики Павло Розенко в ефірі програми "Перша шпальта" на "Першому національному".

Пенсійний вік для чоловіків можуть підняти на два і п'ять років, а підвищення пенсійного віку може відбутися поступово, протягом десяти років. Проте це поки що лише ідеї, а не затверджена стратегія.

Водночас Розенко уточнив, що підвищення пенсійного віку не матиме суттєвої ефективності для наповнення бюджету Пенсійного фонду та не вирішить проблему його дефіциту.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.