Уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік і скасовувати стипендії, - Яценюк

Уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік і скасовувати стипендії, - Яценюк
Кабінет міністрів України не розглядає питання підвищення пенсійного віку, а також збереже діючий рівень соціальних виплат, включаючи стипендії.

Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"На даному етапі уряд не пропонує підвищення пенсійного віку", - сказав він. Також прем'єр-міністр зазначив, що Кабмін не буде переглядати підходи до розрахунку пенсій для спеціальних категорій пенсіонерів і виплати стипендій.

За його словами, діюча система пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів буде актуальною і в майбутньому, оскільки уряд не планує змінювати систему оподаткування таких пенсій або змінювати їх розмір.

"Я сподіваюся, що той пакет реформ, який буде прийнятий парламентом, дасть можливість Україні отримати додаткові доходи державного бюджету і покривати неймовірні соціальні витрати на плечах українського бюджету", - зазначив глава уряду.

На думку експертів, уряд України буде змушений підняти пенсійний вік населення у зв'язку із загостренням соціально-економічної кризи в країні і, як наслідок, еміграцією працездатного населення. У той же час, за словами міністра соціальної політики України Павла Розенка, підвищення пенсійного віку не принесе бюджету Пенсійного фонду бажаного ефекту.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.