На Житомирщині планують засіяти близько 560 000 гектарів землі

На Житомирщині планують засіяти близько 560 000 гектарів землі
В Житомирській області вже розпочався комплекс весняно-польових робіт.

Про це 10 березня на нараді щодо цінової ситуації та запасів продуктів харчування на продовольчому ринку області повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський.

За попередніми розрахунками, в області буде засіяно 560 тис. га. Так, планується посіяти ярі зернові на площі 250 тис. га, технічні культури - на площі 160-180 тис. га та інші культури, в тому числі посадити картоплю на площі понад 61 тис. га.

Для проведення весняно-польових робіт сільгоспвиробникам області за остаточними підрахунками необхідно понад 2 млрд. 100 млн. грн. З цього обсягу коштів вже витрачено близько 65-70%. За словами Миколи Дідківського, необхідних 130 тис. тонн мінеральних добрив агроформування придбали понад 95 тис. тонн, з 8 тис. тонн дизельного палива - понад 6,5 тис. тонн. Область забезпечена насінням більш ніж 110% при потребі 14,5 тис. тонн. Коефіцієнт готовності техніки становить понад 90%.

Як повідомив директор профільного департаменту, в області проведені перші підживлення озимих зернових та ріпаку на площі майже 40 тис. га. Окремі господарства області вже починають посів ранньої зернової групи, зокрема вівса.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.