У Верховній Раді зареєстрований законопроект про введення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ

Олександр Вілкул виступив проти антинародного рішення уряду і коаліції про підвищення на 280% тарифів на газ і на 66% на тепло і вніс у Верховну Раду законопроект про мораторій на підвищення тарифів ЖКГ.

- У травні українці просто не зможуть платити за тими цінами за комунальні послуги, які встановила владу. У них вже просто немає грошей! У чотири рази зруйновано курс гривні, знижені зарплати і пенсії, сотні тисяч людей втратили роботу, - сказав народний депутат, голова фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул.

- Подальше зростання тарифів призведе до катастрофічних неплатежів населення. При цьому влада дозволила передавати ці борги колекторам. Пенсіонерів, безробітних, матерів-одиначок просто будуть викидати з холодних квартир. Ми розробили та зареєстрували законопроект про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і закликаємо коаліцію і всіх народних депутатів підтримати цей законопроект.

Перше, відповідно до законопроекту Опозиційного блоку передбачається заборонити підвищення тарифів на ЖКГ, а ціни для населення залишити на рівні цін, установлених за станом на 1 січня 2014 року.

Друге, в законопроекті також пропонується заборонити нарахування пені населенню за невчасну оплату за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрика, теплова енергія, водовідведення, утримання і експлуатація житла та прибудинкових територій, збір сміття, ліфтове господарство). А ті гроші, які були стягнуті з населення у вигляді пені за розрахунками за житлово-комунальні послуги за період з 1 січня 2014 року до набрання чинності цього Закону, зараховуються в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги.

Третє, для мирних жителів, які проживають в зоні АТО і які втратили житло або не отримували житлово-комунальні послуги, плата за комуналку, пеня та інші штрафні санкції за несплату не нараховується протягом періоду до повного відновлення житла або надання іншого житла, або періоду відновлення надання житлово-комунальних послуг. Це також стосується і офіційно зареєстрованих переселенців.

Якщо Верховна рада прийме розроблений Опозиційним блоком законопроект про введення мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів, то Кабмін протягом трьох місяців має, зокрема, забезпечити:
перерахунок вартості житлово-комунальних послуг, газу та електроенергії для населення за цінами і тарифами, затвердженими станом на 1 січня 2014 року;
розробити механізми повернення людям переплачених коштів за житлово-комунальні послуги, газ та електроенергію, або способи їх зарахування в якості авансових платежів;
розробити компенсації різниці в тарифах підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги населенню.

- Потрібні державні програми з енергозбереження, підвищення якості комунальних послуг. Але забирати у людей останнє, підвищуючи тарифи - це злочин. Для захисту простих українців депутати мають підтримати наш законопроект, - підкреслив Олександр Вілкул.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.