У Житомирі підвищили тарифи на холодну і гарячу воду

У Житомирі підвищили тарифи на холодну і гарячу воду
В Житомирі 1 травня підвищили тарифи на холодну і гарячу воду, теплопостачання, поштові послуги, а також страхування цивільної відповідальності водіїв.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення підвищити тарифи на опалення, гарячу і холодну воду.

Отже, як повідомили «Журналу Житомира» Житомиртеплокомуненерго, якщо в квартирі встановлені лічильники тепла, то новий тариф для Житомира складе 623,49 грн/ГКал — це на 71% більше діючого тарифу (374,50 грн/ГКал). Якщо ж лічильників у квартирі немає, то новий тариф становитиме 14,91 грн за кв. м./місяць.

Плата за опалення як зараз, так і з 1 травня буде нараховуватися тільки в опалювальний сезон, тобто реально запрацюють нові тарифи у разі відсутності лічильників тільки з другої половини жовтня.

Що стосується нових тарифів на гарячу воду, вони складуть:

41,78 грн/м3, якщо рушникосушки в квартирі підключені до труби з гарячою водою (з ПДВ);
38,65 грн/м3, якщо полотенцесушителей в квартирі немає (з ПДВ).


Тарифи на холодну воду зростуть в залежності від регіону.

У Житомирводоканалі «Журналу Житомира» пояснили, що з 1 травня були встановлені нові тариф на централізоване водопостачання - 3,33 грн за 1 куб. м (без ПДВ); на централізоване водовідведення - 5,16 грн за 1 куб. м (без ПДВ). Таким чином, з 1 травня тариф на послуги водопостачання у Житомирі зросте на 7,78%, на послуги з водовідведення - на 9,32%.

У Нацкомісії відзначають, що підвищення тарифів на холодну воду пов'язано із зростанням вартості електроенергії та курсу долара, що призвело до зростання валютних кредитів для водоканалів.

Цікаво, що з 1 травня дорожчає і пошта. Так, на 19,5% зростають тарифи на універсальні поштові послуги. Зростання тарифів пошириться на пересилання письмової кореспонденції в межах України, зокрема на пересилку простих поштових карток, листів, бандеролей та рекомендованих відправлень.

Причинами підвищення тарифів на послуги "Укрпошти" є зростання собівартості послуг, зокрема зростання цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, ставки орендної плати і так далі.

Автолюбителі також будуть змушені розщедритися - з 1 травня в Україні подорожчають поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності водіїв. Моторне страхове бюро України повідомило страхові компанії, що реалізують поліси ОСАЦВ, про необхідність підвищення базових тарифів.

Експерти галузі прогнозують, що страхові компанії, що реалізують поліси автоцивільної відповідальності перед третіми особами, піднімуть вартість страховок на 22-25% в залежності від базового платежу. Таким чином, в "ідеальному випадку для водіїв з безаварійним стажем більше 4 років з автомобілем з об'ємом двигуна до 1,6 л, зареєстрованому в Києві, ціна поліса ОСЦПВ складе приблизно 900 гривень.

З більш приємного – з 1 травня в Україні вступила в силу нова система видачі субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Так, буде зменшено кількість необхідних документів для оформлення субсидій. Тепер для оформлення потрібні лише заява та декларація. Крім того, саме оформлення субсидій буде здійснюватися на 12 місяців, а не на півроку, як було раніше.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.