Споживачі без лічильників платитимуть за газ удвічі менше

Споживачі без лічильників платитимуть за газ удвічі менше
В Україні зменшили нормативи споживання газу для споживачів без газових лічильників.

Таке рішення вчора ухвалив Кабмін за пропозицією Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передає УНІАН.

"Уряд проголосував за зменшення нормативів споживання газу без лічильників", - сказав він.

При цьому Вовк зазначив, що 93% споживачів користуються газовими лічильниками.

За його словами, нововведення дасть змогу населенню платити за газ удвічі менше, при цьому ціна за спожитий газ не зміниться. А зменшення норм споживання стимулюватиме облгази встановлювати споживачам газові лічильники.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин уточнив, що для споживачів, які користуються газовими плитами і мають централізоване гаряче водопостачання, норматив буде знижено із 6 до 3 кубометрів газу на місяць на одну особу, для споживачів, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення, норматив буде знижено з 9 до 4,5 куб. м. За словами міністра, для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизиться з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

Нагадаємо, Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила більшість тарифів на комунальні послуги для населення з 1 квітня.

Так, тариф на електроенергію зріс у середньому на 19% і ще в 3,5 разу зросте до березня 2017 року. На тепло - на 72%, до 537,2 грн за Гкал. При цьому мінімальний тариф на газ для населення виріс у 3,3 разу – до 3 600 грн за тисячу кубометрів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.