Євро-2012: Хрещатик перекриють, метро цілодобово, а кияни ходитимуть з паспортами. ВІДЕО

Євро-2012: Хрещатик перекриють, метро цілодобово, а кияни ходитимуть з паспортами. ВІДЕО
27.04.2012, НовиниЄвро 2012
Хрещатик перекриють рівно за місяць, а в дні матчів водіям доведеться добряче вивчати карту, аби знайти найкращий шлях до свого офісу чи будинку в центрі.

Щоправда, увесь столичний громадський транспорт працюватиме в посиленому режимі. У дні матчів цілодобовим буде навіть метро. У решту днів – підземка відпочиватиме лише 3 години вночі.

«Вартість проїзду, яка є на сьогоднішній день – така і буде», - запевняє перший заступник начальника Головного управління транспорту і зв‘язку Києва, Іван Шпильовий.

Мешканців центру просять не користуватися автівками. Адже без проблем і в так званий 1,5- периметр навколо «Олімпійського» і Хрещатика зможуть потрапити лише працівники УЄФА та екстрені служби.

Водіям доведеться показувати паспорт із реєстрацією в центрі, а шоферам – не киянам – довідку із ЖЕКу про тимчасове проживання.

Міська влада обіцяє розвішати таблички, які вказуватимуть об‘їзні шляхи, а недоречно припарковані машини евакуюватимуть.

Аби просто пройтися містом чи зайти у фан-зону на Хрещатику, документи не потрібні, щоправда, ближче до вечора із дітьми туди краще не ходити.

«Ми гадаємо, категорія людей у 12 годин дня – це будуть діти, а вже ближче до вечора приходитимуть вже фани для того, щоб подивитися матч», - каже начальник Головного управління з підготовки ЄВРО-2012 у Києві, Тетяна Слишик.

Фан-зону почнуть монтувати, щойно відгуде день міста. Її облаштовують на гроші спонсорів УЄФА, а тому і наповнення буде відповідним. Багато реклами, сувенірів, їжа і 700 біотуалетів.

Головне – 3 величезних екрани – з трансляцією матчів, і сцена. Найкращий оглядовий майданчик – балкон Консерваторії, де після мінімального ремонту облаштують медіа-центр.

Одночасно на Хрещатику зможуть перебувати 70 тисяч людей. Та мешканці центру, яких залишилося не так багато, вже нервуються.

Киянин Тарас Кінько не їде з міста, бо боїться хатніх злодіїв. До постійного галасу вже звик, але бідкається – у будинку з‘явиться надто багато тимчасових мешканців, а «швидка», попри обіцянки чиновників, може й не доїхати.

«Коли проводяться у нас масові заходи, то перекриваються цілі квартали. Люди, які потребують невідкладної допомоги взагалі залишаються без допомоги!», - скаржиться Тарас.

Чиновники і не приховують, публіка може бути специфічною, і на щастя, Євро – у час літніх канікул, тому дітей краще вивезти.

По місту ж обіцяють посилені наряди міліції, всередині фан-зони – 600 приватних охоронців, 6 «швидких» і мобільний шпиталь.


Источник: ictv

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.