Житомирські депутати схвалили реконструкцію площі Перемоги. ФОТО

Житомирські депутати схвалили реконструкцію площі Перемоги. ФОТО
Одним з земельних питань, яке розглядали на сьогоднішній сесії, був проект рішення сесії «Про надання дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою юридичним і фізичним особам».

Складовою проекту є доповнення № 1 на 69 адрес і № 2 - 29 земельних ділянок. Особливий інтерес і ажіотаж серед депутатського корпусу викликала пропозиція про реконструкцію магазину «Міріса» на пл. Перемоги, 1, який належить ФОП Мірошникова Лариса Володимирівна

В додатках передбачалося виділити землю для реконструкції цього магазину та благоустрою яка докладає території.

Депутат Онопрієнко, заявив, що це буде не реконструкція, а будівництво нових об'єктів і поцікавився у начальника управління регулювання земельних відносин міськради Єлизавети Лаліменко, чи не боїться вона, що прокуратура опротестує це рішення, як посадовий злочин, бо земля не продається на аукціоні, а передається конкретному ФОП.

Лаліменко йому відповіла, що це лише реконструкція існуючого магазину, додавши, що зараз магазину земельна ділянка не відведена, а планується відвести 5 соток землі.

Депутат Сергій Мірошников (фракція «Фронт змін») вийшов пояснити всім, що ж там хоче зробити ФОП Мірошникова. Л. В.

- Мірошникова Лариса Володимирівна - це моя дружина. Магазин - це її власність. У нас є можливість реконструювати існуючий магазин. За проектом там 2 тис.кв. м гранітної плитки від трамвайної зупинки до собору. Я нічого не прошу, це не благодійність. Якщо міськрада вирішить, що потрібно упорядкувати нашу площу Перемоги і зробити її пристойною, то ці гроші - 1,5 мільйона в гранітну плитку будуть вкладені мною і моєю родиною. Якщо міськрада вирішить, що це не потрібно, то ми приймемо це абсолютно спокійно », - розповів депутат Сергій Мірошников.

Депутат Микола Туфанов («Партія регіонів»), який очолює депутатську комісію з містобудування, архітектури та землекористування повідомив, що комісія одноголосно підтримала цю пропозицію.

- Прошу підтримати це питання, тому що наша площа Перемоги зараз виглядає як базар і вокзал. Чому б не дати людині зробити цей проект. Там зараз зупиняються маршрутки на Київ, там стихійна торгівля, яку не можуть зупинити, там ночами таке відбувається ... таксисти стоять, і все інше - сказав депутат Оніщук (ВО «Свобода»)

Пропозицію Онопрієнка про аукціон його колеги не підтримали. Також депутати не підтримали пропозицію Ольги Пархомчук відкласти цей пункт рішення про реконструкцію магазину на доопрацювання.

У результаті було запропоновано упустити всі зауваження та проголосувати за рішення в цілому, пропозицію підтримали 36 депутатів, рішення було прийнято.


Житомирські депутати схвалили реконструкцію площі Перемоги. ФОТО


Житомирські депутати схвалили реконструкцію площі Перемоги. ФОТО


Житомирські депутати схвалили реконструкцію площі Перемоги. ФОТО

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.