Які передумови, для можливого зниження коммуналки, назвав Азаров

Які передумови, для можливого зниження коммуналки, назвав Азаров
Залежно вiд рiвня зниження, домовленiсть з Росiєю про зниження закупiвельної цiни на газ, приведе до стабiлiзацiї або навiть зниження тарифiв на електроенергiю i ЖКП для населення.
Про це прем`єр-мiнiстр Микола Азаров заявив в iнтерв`ю Першому Нацiональному телеканалу, показаному 3 травня, передає УНIАН.

"Є можливiсть стабiлiзувати цiни на газ, а це означає стабiлiзувати цiни i на тарифи", - сказав Азаров.

При цьому вiн не виключив, що якщо шляхом домовленостей вдасться досягти максимального результату, то тарифи можуть бути зменшенi.

"Ми рахуватимемо все. Я ж не знаю, про яку цiну ми домовимося щодо постачання газу. Якщо ми домовимося про ту цiну, яка дасть змогу зменшити тарифи, зокрема на електроенергiю, примiром, на житлово-комунальнi послуги, - звичайно ми пiдемо. Ми не збираємося зайвi грошi з людей брати", - заявив Азаров.

26 квiтня пiд час зустрiчi в Києвi президенти Янукович i Медвєдєв домовилися створити робочу групу з обговорення умов постачань росiйського газу в Україну.

28 квiтня в Москвi мiнiстр енергетики i вугiльної промисловостi Юрiй Бойко i голова правлiння ВАТ "Газпром" Олексiй Мiллер обговорили питання стратегiчного партнерства i взаємовигiдних двостороннiх вiдносин у газовiй сферi.

За iнформацiєю Мiненерговугiлля, переговори були проведенi на виконання доручень президентiв України i Росiйської Федерацiї.

Сторони домовилися про наступний раунд переговорiв, який пройде в серединi травня 2011 року пiсля проведення додаткових консультацiй на рiвнi робочих груп.

Нагадаємо, українська сторона не раз заявляла про необхiднiсть перегляду формули цiноутворення на росiйський газ.

Зокрема, за словами прем`єр-мiнiстра Азарова, справедлива цiна на газ для України становить 200 доларiв за тисячу кубометрiв. ВАТ "Газпром" заявляє, що його влаштовує чинний газовий контракт з Україною.

Источник: http://realt.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.