"Газпром" нічого не знає про знижки на газ, які наобіцяв Азаров

"Газпром" нічого не знає про знижки на газ, які наобіцяв Азаров
Росія не готує ніяких змін у газових контрактах з Україною. Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Раніше прем'єр України Микола Азаров повідомив, що Москва обіцяла переглянути вартість палива після того, як Київ призупинив євроінтеграцію.

За словами Купріянова, він нічого не знає про обіцянки, дані Кабміну, і порадив звернутися за відповіддю до самого Азарова.

"Ми це не коментуємо", - сказав представник "Газпрому" BBC.

Зазначимо, вчора Азаров заявив, що Росія пообіцяла Україні відновити переговори щодо перегляду газового контракту 2009 року. За даними ЗМІ, Київ збирається домогтися зниження ціни в $ 250-260 за тисячу кубометрів в обмін на створення газотранспортного консорціуму в тристоронньому форматі. За даними джерела в Міненерго, переговори поновилися на тлі відмови України від євроінтеграції, проте російській стороні створення одного консорціуму для зниження ціни палива буде недостатньо.

Нагадаємо, що Київ та Москва почали вести переговори про зниження ціни газу з 2010 року. За словами посла Росії в Україні Михайла Зурабова, в кінці минулого року вони фактично домовилися про створення газотранспортного консорціуму з одночасним зниженням ціни газу до $ 250 за тис. кубометрів. Проте пізніше Росія висунула умови - вихід України з Енерготовариства і прийняття законів, які дозволяють приватизувати ГТС. Це призвело до зриву переговорів вже у травні.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.