У п'ятірці найгірших економік світу назвали Україну

У п'ятірці найгірших економік світу назвали Україну
Авторитетний журнал Forbes склав список країн, в яких економіки знаходяться в найгіршому стані.
Перше місце зайняв Мадагаскар, де 77% населення живе за межею бідності. До такого стану справ призвели помилки в державному управлінні, тотальна корупція, зазначило видання, проаналізувавши макроекономічні показники різних країн за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.

Друге місце в списку зайняла Вірменія, ВВП якої в кризовому 2009 році скоротився на 15%. Населення страждає від високої інфляції (близько 7%), при цьому ВВП на душу населення становить менше $ 3 тисяч, що як зазначає Forbes, менше однієї третини від аналогічного показника у сусідній Туреччині.
На третьому місці опинилася Гвінея - країна, що володіє половиною розвіданих запасів бокситів на планеті. У 2008 році країна в черговий раз пережила військовий переворот, що уповільнило зростання і без того невисокі економічних показників.

Четверте місце в списку найгірших економік світу дісталося Україна. Forbes наголошує, що ця країна, багата мінеральними ресурсами і родючою землею, могла б бути лідером за економічними показниками в Європі, однак на ділі ВВП на душу населення не досягає навіть показників Сербії та Болгарії.

Річна інфляція в Україні становить близько 10%, у ВВП країни в 2009 році скоротився на 15%. Видання нагадує, що за даними Держдепартаменту США, Україна не розвивається через корупцію, поганого державного управління і слабкою судової системи, яка не забезпечує виконання законів.
П'яте місце посіла Ямайка, сильно постраждала через глобальну економічну кризу. Потік туристів у країну скоротився, але рівень бідності поступово знижується.

Далі в рейтингу Forbes йдуть Венесуела, Киргизстан, Свазіленд, Нікарагуа та Іран.
Forbes сформував рейтинг на основі статистики по зростанню ВВП та інфляції за три роки (включаючи прогнози МВФ на 2012 рік), по ВВП на душу населення і по торговому балансу країн. У минулому році звання найгіршої економіки світу утримувала Зімбабве, далі йшли

Демократична республіка Конго і Гвінея.Вірменії та Україні в списку не було взагалі.
Нагадаємо, 20 червня 2011 року Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україну буде застосована шокова терапія при проведенні реформ.

Источник: http://www.domik.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.