Нацбанк запропонує українцям дешеве житло і «наявне» золото

Нацбанк запропонує українцям дешеве житло і «наявне» золото
НБУ, банки і уряд готують ряд нововведень на фінансовому ринку країни. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив керівник Національного банку України Сергій Арбузов.

За його словами, найближчим часом буде оголошено про старт нової програми, націленої на прискорення розвитку іпотечного кредитування, яка дозволить підняти будівельну галузь. «Наша програма іпотечного кредитування вибудувана саме так, як це працює на Заході, щоб вона була зрозуміла іноземним інвесторам», - заявив чиновник.

Також Арбузов зазначив, що для населення готуються спеціальні можливості для збереження заощаджень. «Національний банк сьогодні дуже серйозно думає над випуском сертифікатів, прив'язаних до золота, яке у нас є в резервах. Упевнений, що такий інструмент буде затребуваний приватним сектором. Як відомо, останні події в США і Європі посіяли певну паніку.

Довіра і до долара, і до євро виявилося серйозно підірваним, через що до нас все більше стали надходити запити з проханням про консультації на предмет захисту і диверсифікації заощаджень. Тому якщо люди отримають можливість зберігати свої гроші в прив'язці до золота, а не до долара чи євро, то економіка від цього тільки виграє », - зазначив він.

За словами керівника НБУ, золото надійніше будь-якої валюти, тому що не девальвує і не схильне до інфляції. «При випуску сертифікатів ми усвідомлено йдемо на використання як застави того золота, яке у нас знаходиться в резерві.

Адже наші громадяни, знаючи, що ці папери підкріплені не тільки гарантіями Нацбанку, а й живим металом, із задоволенням будуть вкладатися в цей інструмент. Але як тільки відчуємо, що позабанківських долар вже прийшов в систему і ми почали «перетягувати» гроші з комбанків, то підемо з цього ринку », - пообіцяв Арбузов.

«Ми вже домовилися з урядом, що забираємо на зберігання їх золото, яке буде включено в резерви Національного банку. Тобто золото залишиться у власності держави, а резерви зростуть. Це золото теж може використовуватися для залучення додаткових фінансових ресурсів », - заявив він.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.