Бензин в Україні дорожчати не буде

Бензин в Україні дорожчати не буде
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров вважає, що ціни на бензин не будуть підвищені у зв'язку з підвищенням акцизів. Як пише «Українська правда», Азаров повідомив, що спостерігався досить великий період стабільності цін на заправках.


Незважаючи на те, що ціна на нафту була нестійкою, продавці бензину не зменшували вартість бензину, зазначив прем'єр.

«Тому ми їм зараз говоримо: ви ж створили запас міцності, тепер давайте, шановні, тримайтеся на цих запасах», - підкреслив прем'єр.

Він додав, що протягом 2-3 тижнів українська влада буде спостерігати за розвитком ситуації на ринку нафти. Можливо, будуть вжиті відповідні заходи, якщо буде потрібно.

Також Азаров відзначив, що на Україну завезуть значна кількість нафтопродуктів.

Нагадаємо, ще в кінці серпня директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн заявив, що у вересні роздрібні ціни на бензин А-95 в Україну збільшаться приблизно на 0,5 грн. / літр - до 10,70-10,80 грн . / літр.

За його словами, збільшення цін буде викликано підвищенням з 1 вересня акцизного збору на нафтопродукти.

«У вересні у нас крім зовнішнього фактора, а саме світових цін, звичайно, буде загострену увагу на такому внутрішньому факторі, як збільшення акцизного збору. Згідно з останніми змінами в Податковому кодексі, до 1 вересня діє знижена ставка - 132 євро за тонну на бензин і 20-30 євро за тонну дизпалива. З 1 вересня ми повертаємося до підвищених ставок акцизного збору - 182 євро за тонну бензину і на 20-30 євро буде підвищення на дизпаливо », - розповів експерт.

За підрахунками експерта, через підвищення акцизів вартість бензину підніметься приблизно на 50 коп. / літр, по дизельному паливу - в межах 20 коп. / літр.

Источник: http://ua-banker.com.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.