Податок на багатство квартири, площею більше 200 кв.м.

Податок на багатство квартири, площею більше 200 кв.м.
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вирішив переглянути власну ініціативу щодо введення податку на багатство. Під нього повинні будуть потрапляти квартири площею більше 200 кв м і будинки площею понад 400 кв м.
Доопрацьовані зміни до Податкового кодексу, які стосуються запровадження з 1 січня податку на багатство, Тігіпко оприлюднив вчора.

Команда віце-прем'єра врахувала понад 200 пропозицій громадськості, більшість з яких стосуються завищених показників площі об'єктів нерухомості, які будуть підпадати під оподаткування, - 300 кв. м для квартир і 600 кв. м для житлових будинків. Розробники вирішили знизити цю планку до 200 і 400 кв. м.

При цьому ставка податку залишилася колишньою - 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м (з 1 грудня мінімальна зарплата складе 1004 грн). Видання також зазначає, що податок на нерухомість, який буде застосовуватися з 1 липня, передбачає більш високий поріг оподаткування - 250 кв м.

Між тим, розширюється і коло неоподатковуваних автомобілів: поріг для об'єму їх двигунів зменшується з 4 тис. до 3,4 тис. куб. см, щоб залучити до сплати податку власників таких моделей, як Infiniti, Lexus, Porsche.

Екс-заступник міністра фінансів, президент Академії фінансового управління при Мінфіні Тетяна Єфименко зазначила, що ефект від податку можна отримати, тільки якщо використовувати непрямі методи оцінки доходів і витрат фізосіб.

"Скориставшись тим, що суспільство вимагає справедливих заходів по відношенню до багатих, я б оголосила про нульову декларацію. Нехай задекларують доходи, оголосять про рівень своїх активів і протягом 2012 легалізують все", - говорить експерт.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.