Владі Житомира пропонують ще один кредит для Житомиртеплокомуненерго

Владі Житомира пропонують ще один кредит для Житомиртеплокомуненерго
4 січня 2012 року керівництво міста зустрілися із представниками Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО з метою обговорення реалізації місцевих проектів у сфері енергозбереження за фінансової підтримки НЕФКО та Фонду E5P. По суті, йшлося про можливість чергових інвестицій в місто.

У рамках робочої зустрічі сторони обговорили питання подальшої співпраці міста з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО в напрямку реалізації представлених проектів у сфері енергозбереження та енергоефективності. Можливість входження в європейську програму енергозбереження та енергоефективності Житомир отримав після презентованого міським головою Володимиром Дебоєм у Швеції проекту.

«Власних коштів міського бюджету і тих коштів, які може надати держава, не достатньо для модернізації міських тепломереж, впровадження нових енергозберігаючих технологій, утеплення фасадів соціальних об’єктів. Тому фінансування за допомогою таких міжнародних організацій є суттєвою допомогою на шляху модернізації міського господарства», – зауважив міський голова Володимир Дебой.

Сьогодні міською радою було представлено напрацювання щодо двох проектів.

Проект «Інноваційні технології в системі теплопостачання міста Житомира» передбачає технічне переоснащення котельні з встановленням теплового насосу по вул. Домбровського, 30, реконструкцію теплових мереж із застосуванням труб системи «Ізопрофлекс» в цьому ж мікрорайоні, а також упровадження когенераційної електростанції загальною електричною потужністю 0,33 МВт по вул. Генерала Потапова, 6.

Загальна вартість проекту – близько 1 млн.євро: 400 тис. євро кредиту + 300 тис.євро гранту + 200 тис.євро фінансування з міського бюджету - повідомляють в управлінні по зв’язках з громадськістю міської ради.

«Особливістю такого кредитування є грантові кошти, сума яких практично дорівнює кредиту, а також здійснюється під контролем міжнародних спеціалістів», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Ще один запропонований проект – «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира».

Проектом передбачається реалізація комплексу заходів: утеплення фасадів, дахів, заміна віконних рам на склопакети, встановлення лічильників та систем автоматичного регулювання тепла, заміна електрообладнання у 75 закладах освіти та 7 закладах охорони здоров’я. Вартість Проекту оцінюється в 47 млн. грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.