Житомир готує два проекти по енергозбереженню

Можливість реалізації місцевих проектів з енергозбереження обговорювали учасники робочої зустрічі в Житомирській міськраді. Мова йде співпрацю обласного центру з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО та Фондом Е5Р, які можуть надати місту фінансову підтримку у сфері енергозбереження. "У Житомирі вже тривалий час не проводилася серйозна модернізація мереж, і ми чітко усвідомлюємо, що тих, коштів, які сьогодні для цього може виділити держава, недостатньо", зауважив мер Житомира Володимир Дебой:

"На сьогодні фінансування через такі міжнародні фінансові організації, як НЕФКО є найкращим і найдешевшим фінансовим ресурсом. А найголовніше це те, що він здійснюється під контролем спеціалістів і вирізняється контролем ефекту і окупності цих проектів. Коли ідуть грантові кошти, то вони фактично здешевлюють обслуговування кредиту. Фактично цей кредит стає безвідсотковим, я б навіть сказав би мінусовим, враховуючи ту ж інфляцію у світі"
Наразі місто пропонує до розгляду два проекти, один з яких стосується підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери Житомира, а інший – інноваційних технологій в системі теплопостачання міста.

"Ми лише починаємо свою роботу в Україні, і раді, що місцева влада виявила зацікавленість", – каже старший менеджер НЕФКО Ульф Бойо:
"Цей процес цілком можливий і реальний. Звісно потрібно буде попрацювати. Але ми вже бачимо, що ви готові працювати у цьому дуже корисному і потрібному напрямку"

Процес отримання кредиту непростий і складається з кількох етапів. Для початку до середини лютого потрібно надати конкретні пропозиції на розгляд правлінню НЕФКО. Часу лишилося небагато, тож житомирська міська влада та шведська делегація мають намір найближчим часом активно попрацювати.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.