Азаров ініціюює розробку програми теплоефективності для ЖКГ

Азаров ініціюює розробку програми  теплоефективності для ЖКГ
Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів розробити комплексну середньострокову державну програму, яка б забезпечила більш високий рівень теплоефективності як під час модернізації житлового сектора, так і під час будівництва нового житла. Таке завдання було поставлено під час засідання Кабінету Міністрів України 1 лютого.

«Нам треба об’єднати зусилля Уряду, місцевої влади і громадян. Алгоритм в загальних рисах такий: держава створює стимули для модернізації ЖКГ і виділяє ресурси на таку програму, - сказав Микола Азаров. - Переглядаємо будівельні нормативи теплоефективності відповідно до європейських стандартів, щоб у новобудовах ніколи вже не повертатися до цієї проблеми. Місцева влада формує практичні рішення з енергоефективності для кожної вулиці, кожного будинку».

При цьому він додав, що громадяни, які ініціативно хочуть модернізувати своє житло, повинні отримувати технічну і кредитну підтримку, компенсацію своїх інвестицій в теплоізоляцію тощо.

«Хочу, щоб всі зрозуміли: це не кон’юнктурне рішення, а безповоротна державна політика», - підкреслив Глава Уряду .

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.