З 1 березня українці платитимуть за воду на 8% більше

З 1 березня українці платитимуть за воду на 8% більше
Весна "порадує" українців черговим підвищенням тарифів на комунальні послуги. Цього разу дорожчати буде вода.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг), прийняла рішення про підвищення з 1 березня 2012 року тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів в середньому на 7,8%.

Про це на брифінгу після засідання заявив голова Нацкомуслуг Валерій Саратов.

"Сьогодні в середньому підвищили (тарифи) для підприємств водопостачання та водовідведення на 7,8%. Щоб люди розуміли: в середньому по Україні відро води коштувало 2,44 коп., А зараз буде коштувати 2,46 коп. Тобто, дуже незначне підвищення ", - заявив Саратов.

За його словами, коригування тарифів і приведення їх до економічно обгрунтованого рівня є наслідком виключно зростання вартості електроенергії в структурі собівартості.

Раніше в Нацкомуслуг повідомляли, що в Україну з 2012 р. вартість води для різних категорій населення буде залежати від обсягу її споживання.

Портал ZThata нагадує, що міський голова Житомира Володмир Дебой постійно твердить, що конче необхідно підвищити тарифи на водоостачання. На його думку, якщо відро води коштуватиме 3 коп, то це вирішит усі проблеми Житомирводоканалу включаючи постійні загрози відключення збоку Житомиробленерго.

Источник: Хвиля

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.