Податок на розкіш не зачепить середній клас - Азаров

Податок на розкіш не зачепить середній клас - Азаров
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров переконаний, що в Україні повинен бути податок на розкіш. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Потрібно змусити відчути, що за розкіш в наш важкий час потрібно платити великі гроші", - зазначив глава уряду.

Прем'єр пояснив своє рішення на минулому засіданні Кабміну відправити законопроект про податок на розкіш на доопрацювання тим, що деякі його положення торкнулися не тільки багатих людей, а й середній клас. "Основна ідея була в тому, щоб багаті поділилися з бідними, не середній клас, а саме багаті ... але те, що було запропоновано в законопроекті зачіпає дуже великий шар людей", - підкреслив М.Азаров.

Глава уряду переконаний в тому, що законопроект буде доопрацьований і відправлений до парламенту і буде прийнятий Радою. "Ми будемо використовувати політичний авторитет Президента, який наполягає на цьому законі, і будемо використовувати політичну вагу уряду і продавлювати цей закон", - додав він.

Раніше прем'єр-міністр М.Азаров заявив, що уряд ініціював доопрацювання закону "Про багатство".

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики підготувало законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на багатство". Документом пропонується додатково оподатковувати дорогі автомобілі, літаки, мотоцикли, великі будинки і ділянки землі, елітні товари та одяг, вартістю від 2 тис. євро. Після цього Міністерство фінансів розробило свій законопроект, який повинен замінити документ, запропонований в листопаді віце-прем'єром Сергієм Тігіпко.

Источник: МІНПРОМ

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.