Янукович дав указ здешевити всі кредити

Янукович дав указ здешевити всі кредити
Нацбанк та Мінфін повинні зробити усе, щоб кредити стали доступнішими, заявив президент Віктор Янукович. Відповідне доручення глави держави розміщено на його офіційному сайті.

Крім того, Янукович запропонував очільнику НБУ Сергію Арбузову запровадити механізм ефективного впливу зміни рівня облікової ставки Нацбанку на вартість фінансових ресурсів в економіці, пише УНІАН.

Обидві пропозиції мають бути розглянуті до 1 червня 2012 року.

Як повідомлялось, Україна опинилась на другому місці у Європі після Греції за розміром боргів населення перед банками, повідомили у компанії KreditMarket.

Так, лише за минулий рік населення позичило у фінустанов близько 7,1 млрд грн. Громадян не лякають навіть надвисокі ставки за споживчими кредитами.

Найпопулярнішими залишаються позики строком до року. Через високі відсотки населення не має змоги позичати кошти на більші терміни. Згідно з даними "КредитМаркет", середня ставка по кредитах готівкою за минулих півроку зросла на 26% (зараз 115% річних), за споживчими кредитами - на 12% (до 139% річних), по автокредитах - на 8% (на сьогодні 41% річних).

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.