Укрзалізниця - пасажири не проти подорожувати у денний час

Укрзалізниця - пасажири не проти подорожувати у денний час
В "Укрзалізниці", спираючись на результати власного опитування пасажирів, вважають, що українці не проти подорожувати у день..

Про це повідомила прес-служба компанії.

Згідно з інформацією, для виявлення ставлення пасажирів до розвитку та поширенню нових маршрутів дня швидкісного руху, а також до заміни нічних поїздів на денні швидкісні "Укрзалізниця" провела широке безвиборочное анкетування, в якому взяли участь 5785 респондентів. "Зацікавленість у введенні денних поїздів виявили 38,9% респондентів - це більше, ніж у попередньому дослідженні, коли було виявлено 32,9% зацікавлених", - сказано в повідомленні.

На питання про готовність перейти з нічного поїзда на денній швидкісний найбільшу кількість позитивних відповідей отримано Південно-Західної (55,7%) і Південної (51,6%) залізницями, найменше - Львівської (30,7%) та Одеській (38, 5%). В цілому по всіх залізницях питома вага пасажирів, які стверджують, що обов'язково поїдуть денними швидкісними поїздами замість нічних, становить 45,9%.

Умови проїзду залізничним транспортом учасники анкетування в більшості випадків вважають зручними (62,9% відповідей проти 60,4% у попередньому анкетуванні, яке проходило в жовтні 2011 р.), однак третина пасажирів або частково задоволені умовами (20,3%), або взагалі ними не задоволені (13,5%). При цьому в діючій організації проїзду залізничним транспортом пасажирів частіше не влаштовує сам час перебування в дорозі (24,6% проти 22,6% у попередньому дослідженні), ніж графік руху поїздів (21,3% проти 14,4%).

"В цілому результати проведеного дослідження дають підставу розглядати денний швидкісне сполучення як перспективний, оскільки число його прихильників постійно зростає", - сказано в повідомленні.

При цьому, вважають в "Укрзалізниці", найбільш доцільними маршрутами впровадження денного руху залишаються основні повідомлення: між Києвом та обласними центрами, у Криму (Сімферополь) і на захід України (Ужгород, Чернівці, Тернопіль).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.