Влада України взялася зменшувати безробіття

Влада України взялася зменшувати безробіття
Тігіпко пообіцяв, що у поточному році кількість робочих місць збільшиться.

Збереження темпів економічного зростання і прийняття нового законопроекту про зайнятість дозволять збільшити кількість робочих місць вже у поточному році, переконаний міністр соцполітики Сергій Тігіпко.

"В цілому тенденції на ринку праці позитивні. Якщо в 2009 році рівень безробіття становив приблизно 9%, то за результатами 2011 року кількість безробітних зменшилася до 7,8%. В цьому році, якщо темп економічного зростання збережеться, кількість робочих місць також зросте" , - сказав він, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Як зазначив віце-прем'єр, новий законопроект про зайнятість буде стимулювати роботодавців працевлаштовувати насамперед вразливі на ринку праці категорії населення - молодь без досвіду роботи, сиріт, одиноких батьків, інвалідів, батьків, які виховують дітей до 6 років або дітей-інвалідів.

Нагадаємо, наразі в парламенті обговорюється новий проект Трудового кодексу. У першому читанні законопроект проголосували в 2008 році, в кінці 2009-го його підготували до другого читання.

Відтоді розгляд документу Верховною Радою постійно відкладається через критику з боку профспілок, громадських організацій та юристів. Основні претензії - лобіювання інтересів роботодавця.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.