З українців деруть гроші за те, що є безкоштовним. ВІДЕО

З українців деруть гроші за те, що є безкоштовним. ВІДЕО
Українці часто скаржаться на те, що вони бідні, що їм постійно не вистачає грошей. Але при цьому вони не помічають, як добровільно та не задумуючись віддають свої гривні стороннім людям за те, що по закону безкоштовне.

Так, журналісти програми "Гроші" провели експеримент та встановили на Майдані Незалежності біля центрального фонтану 2 тапчани. За засмагання на лежаках та купання у фонтанах з громадян просили лише 10 гривень. Попри те, що на пропозицію такого відпочинку ніхто не пристав, люди, коли чули, що за змочення ніг у фонтані треба заплатити 5 гривень, покірно вилазили з води навіть не питаючи хто дав повноваження збирати гроші.

Схожа ситуація повторюється і у Севастополі на березі моря. Але тут вже не журналісти збирали гроші невідомо за що, а хвацькі молодики з невідомої організації, які заставили весь пірс лежаками. У такій ситуації людям, які прийшли з власними простирадлами, просто ніде їх розкласти. За шезлонг же треба віддати 20 гривень.

На питання чому і, власне, кому, якій організації, за якими дозвільними документами потрібно платити, збирачі "орендної плати" не змогли нічого відповісти і лише сказали, що шезлонги розраховані на "порядних людей".

Патруль правоохоронців, який прибув за викликом на місце конфлікту, не захотів ставати на сторону простих громадян і відмовився, посилаючись на відсутність паперу, скласти протокол про незаконне встановлення лежаків. Згодом інший наряд міліції таки прийняв скаргу, але через певний час від МВС прийшла відповідь, що кримінальну справу за незаконне встановлення тапчанів та вимагання грошей порушувати не будуть, бо вони таким не займаються.

"Ми не звикли приймати рішення. Ось це біда наших людей. Тобто нам кажуть: заплатіть гроші, - і ми платимо. Ми не беремо відповідальність на себе. Якщо ми будемо давати спочатку 5 гривень, потім - 10, потім - 15, то коли справа дійде до 100 гривень, то тоді ми вже обуримось, але буде пізно. Проте, якщо людина обманюється, то значить їй це вигідно. Тут кожен сам для себе повинен зробити вибір", - прокоментував поведінку громадян психолог Олександр Вакуленко.

Варто зазначити, що за приблизними підрахунками, ділки на вітчизняних пляжах на самих лише шезлонгах за день заробляють десятки тисяч гривень. За курортний сезон ця сума виростає до мільйонів, які йдуть з кишень простого люду до кишень таємничих підприємців.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.