Українцям обіцяють долар по 10 гривень

Українцям обіцяють долар по 10 гривень
Поточний рік гривні по відношенню до долара закінчить на рівні 8,20 грн, тоді як вже у 2013 році долар підскочить до 10 гривень, запевняють аналітики Erste Group.

Згідно з їх дослідженням, така девальвація дозволить обмежити імпорт і збільшити темпи зростання реального ВВП, яке може скласти близько 3% після нульової динаміки в 2012 році.

"Україна не побачить реальне зростання ВВП у 2012 році. Ключовою проблемою є погіршення зовнішнього попиту. Сталеливарна промисловість, зокрема, знаходиться в занепаді через спад обсягів будівництва в Китаї", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, згідно з консенсус-прогнозом, підготовленим в листопаді в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України курс гривні до долара на кінець поточного року становитиме 8,41 грн / $ 1, а на кінець наступного - до 8,81 грн / $ 1: максимальні оцінки на поточний рік досягли 8,2 грн / $ 1 і 8,8 грн / $ 1, а на наступний - 8,35 грн / $ 1 і 9,5 грн / $ 1.

Нагадаємо, за січень-жовтень Нацбанк витратив через інтервенції на міжбанківському валютному ринку в підтримку гривні $ 5,4 млрд, але курс національної валюти все одно поступово знижувався. Міжнародні резерви зменшилися за січень-жовтень на 15,7% - до $ 26,812 млрд.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.