Українців лякають проблемами із поверненням депозитів

Українців лякають проблемами із поверненням депозитів
Через те, що вітчизняна банківська система ще не повністю "вилікувалась" від кризи 2008 року, через відсутність кредитування і вихід з України потужних західних фінустанов, у 2013 році можуть початись проблеми із поверненням населенню депозитів, вважає директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"Усі ці чинники свідчать про те, що банківська сфера не може бути здоровою. За таких умов нести депозити в банки, які дихають на ладан, подібно до смерті. Питання в тому – де слабка ланка, і який банк прорве. Як у 2008 році все почалося з "Промінвестбанку", – розповів він журналістам ТСН.

Крім того, фахівець порекомендував наразі утриматись від відкриття як гривневих, так і валютних вкладів. На його думку, в банках зараз можна тримати лише золото.

Українцям радять не займатись "безумним" вкладанням грошей до банків

"Оскільки обвал гривні може відбутися у лютому-березні, тримати в банках гривневі та навіть валютні депозити дуже небезпечно. У гривні я б не тримав навіть місячні й тримісячні депозити, бо за нинішньої монетарної політики нести свої гроші в комерційні банки є повним безумством", – підсумував експерт.

Зі свого боку, старший дослідник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віталій Кравчук запевнив, що підстав для серйозних проблем із поверненням депозитів цього року поки що немає.

При цьому він зазначив, що якщо зберігатимуться високі процентні ставки за депозитами, та вартість залучення коштів банками буде настільки ж високою, як зараз, то, звичайно, позитивно на банківській сфері це не позначиться.

Нагадаємо, наприкінці минулого року проблеми із поверненням депозитів відчули вкладники банку "Таврика". Фінустанова була визнана неплатоспроможною і Фонд гарантування вкладів почав повертати людям їхні "заморожені" гроші.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.