"Газпром" підозрює Україну в шахрайському отриманні газу

"Газпром" підозрює Україну в шахрайському отриманні газу
Запроваджені Україною схеми купівлі російського газу в європейських країнах можуть мати ознаки шахрайства. Про це заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, насправді реверсних поставок за цими схемами не передбачається.

"Взагалі, де-факто – фізично газу не передбачається, передбачається використовувати "газпромівський" газ в якийсь віртуальний реверс", - вважає керівник російського підприємства.

За словами Міллера, російський газ може й заходити на територію Європи, але відразу ж повертатися в Україну.

"Він не просто так закачується: на кордоні робиться закольцовка, і на газовимірювальній станції показується, нібито, певні обсяги "газпромівського" газу в реверсному режимі поставляються в Європу, а відповідно – на європейський ринок", - пояснив він.

"Це схеми, які нагадують якісь шахрайські схеми. З ними просто-напросто треба розбиратися", - зазначив Міллер.

"Якщо ми говоримо про Україну і надії України, що вона зможе закуповувати газ десь на спотових майданчиках в Європі, то сьогодні на всіх спотових майданчиках ціна газу вища, ніж за довгостроковими контрактами "Газпрому". Буквально минулого тижня на торговельному майданчику Великобританії газ коштував $ 800. Наше розуміння і наше бачення – Україна спотових цін не витримає", - зазначив керівник "Газпрому".

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.